Zdrowe odżywianie Przepisy

Zupa marchewkowa

Składniki

1,200 ml bulionu warzywnego
1 kg marchewek
imbir do smaku pieprz cytrynowy do smaku
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
2 czerwone cebule
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju czosnkowego z ziołami śmietanka do zabielenia zupy

Przygotowanie

Obraną marchewkę i cebulę pokrojoną w plasterki i skropione uprzednio olejem układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika na 30min. Po upływie tego czasu upieczone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 10 min. Doprawiamy do do smaku, blendujemy i jeśli trzeba zabielamy śmietaną.


Przeciwwskazania:

  • Cukrzyca

Wskazania:

  • Zbyt wysoki cholesterol

Wartości posiłku

Czyli jakie korzyści przynosi zjedzenie tego posiłku

Wartości odżywcze na 100g
Wart. energetyczna 39.60 kcal
Białko 1.67 g
Węglowodany 10.22 g
Tłuszcze 1.85 g

Rodzaj: Dieta wegetariańska

Typ posiłku: Przystawka

Czas przygotowania: 50 minut

Przyswajalność pokarmu: wysoka


Opinie użytkowników

Masz jakieś przemyślenia na temat tego produktu? Podziel się nimi w komentarzach!

--