Zdrowe odżywianie Przepisy

Sałatka owocowa II

Składniki

Banan 120 g
Jabłko 150 g (1 średnie)
Mandarynki 130 g
Marchew 11 g
Cynamon 2 g

Przygotowanie

Obrane owoce kroimy w kosteczkę, marchew tarkujemy, zaś mandarynki dzielimy na półksiężyce. Składniki mieszamy, łączymy z cynamonem.


Przeciwwskazania:

  • Choroba refluksowa przełyku

Wskazania:

  • Artretyzm

Wartości posiłku

Czyli jakie korzyści przynosi zjedzenie tego posiłku

Wartości odżywcze na 100g
Wart. energetyczna 54.50 kcal
Białko 0.80 g
Węglowodany 13.90 g
Tłuszcze 0.30 g

Rodzaj: Dieta wegetariańska

Typ posiłku: Przekąska

Czas przygotowania: 15 minut

Przyswajalność pokarmu: wysoka


Opinie użytkowników

Masz jakieś przemyślenia na temat tego produktu? Podziel się nimi w komentarzach!

--