Zdrowe odżywianie Przepisy

Sałatka brokułowo-pieczarkowa

Składniki

Czosnek 14 g (2 ząbki)
Pieczarki świeże 500 g (50 dekagram)
Brokuły 500 g (1 szt. (15 cm))
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 45 g (3 płaskie łyżki)

Przygotowanie

Do ugotowanego wcześniej brokuła, dorzucamy podgotowane lekko pieczarki I czosnek. Dodać jogurt lub majonez , sól i pieprz do smaku. Wymieszać, wsadzić do lodówki.


Przeciwwskazania:

Brak

Wskazania:

  • Zapalenie błony śluzowej żołądka

Wartości posiłku

Czyli jakie korzyści przynosi zjedzenie tego posiłku

Wartości odżywcze na 100g
Wart. energetyczna 25.00 kcal
Białko 2.90 g
Węglowodany 4.40 g
Tłuszcze 0.50 g

Rodzaj: Dieta wegetariańska

Typ posiłku: Przekąska

Czas przygotowania: 20 minut

Przyswajalność pokarmu: wysoka


Opinie użytkowników

Masz jakieś przemyślenia na temat tego produktu? Podziel się nimi w komentarzach!

--