Zdrowe odżywianie Przepisy

Faszerowana kalarepa

Składniki

Kalarepa 200 g (1 szt. (8 cm ))
Koncentrat pomidorowy 30% 15 g (1 płaska łyżka)
Wieprzowina mięso mielone z szynki 100 g

Przygotowanie

Mięso milelone podsamżamy, po chwili dodajemy wydrążamy miąższ z kalarepy. Dolewamy troszkę wody. Przyprawiamy. Przykrywamy I dusimy kilka minut.
Następnie przekładamy mięso do wydrążonej kalarepy. Gotujemy do miękkości na parze.


Przeciwwskazania:

  • Zapalenie błony śluzowej żołądka

Wskazania:

  • Hipoglikemia

Wartości posiłku

Czyli jakie korzyści przynosi zjedzenie tego posiłku

Wartości odżywcze na 100g
Wart. energetyczna 109.00 kcal
Białko 8.60 g
Węglowodany 7.73 g
Tłuszcze 7.70 g

Rodzaj: Dieta mięsna

Typ posiłku: Obiad

Czas przygotowania: 20 minut

Przyswajalność pokarmu: wysoka


Opinie użytkowników

Masz jakieś przemyślenia na temat tego produktu? Podziel się nimi w komentarzach!

--